Kiropraktisk Klinik Ishøj - Brohuset, Vejlebrovej 47, 1. sal, 2635 Ishøj
Top

Nakkesmerter – er du stiv i nakken?

Nakkesmerter er meget almindelige og skyldes sjældent noget alvorligt. Nakkesmerter kan være alt fra let stivhed til voldsomme hold i nakken. Generne kan føles som en let murrende irritation, små smertejag eller voldsomme ulidelige smertebølger.
Symptomerne kan komme lokalt i selve nakken, men lige så ofte mærkes symptomerne i skulderåget og i den øvre del af brystryggen. Generne fra nakken kan trække helt ud i skuldrene og ned i armen/armene. Yderligere kan gener fra nakken trække helt op i hovedet og medføre hovedpine, svimmelhed og kvalme.
Har du smerter? Vi kan hjælpe dig

Symptomer opstår når ”glasset er fyldt op”.
Symptomerne kan opstå pludseligt med eller uden kendt årsag. Symptomerne kan også komme snigende over dage, uger eller sågar måneder. Fælles gælder, at nakken og den øvre brystryg over tid er blevet belastet på en forkert måde og til sidst ”siger fra”. Ligesom den berømte dråbe, der får glasset til at flyde over. Således kan gentagne og ensidige arbejdsstillinger give snigende smerter ligesom træk, der medfører spændinger eller en, ellers normal, bevægelse kan medføre at ”glasset flyder over” og smerter/gener vil opleves pludseligt eller snigende.

 

Forkerte belastninger i dagligdagen giver låste led, og låste led vil medføre gener og/eller smerter:

Den hyppigste årsag til nakkesmerter og gener er låste led. Låste led opstår, når rygsøjlen, herunder nakken, belastes forkert. Forkerte belastninger af nakken skyldes oftest dårlig kropsholdning i dagligdagen, ved fritidsaktiviteter eller på arbejde. Husk på, at hovedet vejer det samme som en tung bowlingkugle, nemlig op i mod 6 kg. Så hovedet skal balancere lige oven på nakken og resten af ryggen, for ikke at belaste nakken og den øvre del af brystryggen forkert. Dårlig kropsholdning ses blandt andet når vi går, står og sidder. Dårlig kropsholdning kan således opstå når vi f.eks., med fremskudt hovedstilling, sidder foran en computer, står eller kører i bil. At sove på maven, sove med en for stor eller lille hovedpude, medfører en fordrejet eller bøjet nakke og er, i den grad, en dårlig kropsholdning.

 

Skader giver også låste led:

Skader, små som store, medfører også forkerte belastninger af rygsøjlen, herunder nakken. Er du faldet af cyklen, hesten eller blevet påkørt, endda med lav hastighed, har der været en forkert belastning af nakken, og der vil med stor sandsynlighed være opstået låste led. Også selvom du ikke føler nogen mén. Låste led vil medføre symptomer, når vævet omkring det låste led er tilpas irriteret og derved påvirker nerverne. Det er ligesom den berømte dråbe, der får glasset til at flyde over, -det er bare et spørgsmål om tid!

Behandling af nakkesmerter

Hos Kiropraktisk Klinik Ishøj er vi specialister i behandling af nakkesmerter. Første gang du kommer på klinikken vil vi optage din sygdomshistorie, herefter foretages der en grundig forundersøgelse og ved indikation foretages der en røntgenundersøgelse. Herefter planlægger vi et behandlingsforløb målrettet netop dine problemstillinger. Ofte vil et behandlingsforløb mod nakkesmerter bestå i manuel kiropraktik behandling såsom ledjusteringer, bløddelsbehandling, holdningskorrektion samt øvelsesvejledning. Vi holder løbende foredrag som du vil blive opfordret til at deltage i for at forebygge tilbagefald.

Behandling af nakkesmerter