Kiropraktisk Klinik Ishøj - Brohuset, Vejlebrovej 47, 1. sal, 2635 Ishøj
Top

Behandling af spædbørn, børn og gravide

Spædbørn og børn kan, som voksne, få problemer med muskler og led. Hos et spædebarn kan utrøstelig gråd, urolig søvn, skævt kranie og utilfredshed ved maveleje være tegn på problemer i bevægeapparatet.

Hvordan kan kiropraktik hjælpe?

Årsagen til, at et spædbarn allerede efter fødslen kan have problemer i ryg eller nakke, kan være flere. De hyppigste årsager er trange kår i livmoderen fx ved tvillingefødsel, kejsersnit, sugekop eller tang, sædefødsel eller stjernekigger. Det er ofte nakkens øvre led, der kan være påvirket hos spædbarnet, men også fastlåsninger mellem skulderbladene og i bækkenet kan være årsag til, at barnet reagerer med kolikagtig gråd, søvnproblemer, favoritsider med skævt kranie til følge, gråd ved maveleje osv.

 

Spændinger i nakke og kæbeled kan også lede til problemer ved amning, hvilket ofte giver sig til udtryk ved kliklyde, tab af vakuum, smerter hos mor under amning,  luft i maven, gylp osv. Symptomerne kan i visse tilfælde også skyldes stramt tungebånd.

 

Hos det lidt større barn er det især barnets motoriske færdigheder, der undersøges samt de akutte smerter og skader. Det er her især vigtigt at vide, hvordan barnet er kommet igennem de motoriske milepæle, såsom trille, kravle, gå, løbe, hinke, hvorvidt de tør kravle i træer eller er mere forsigtige anlagt.

 

Undersøgelse og behandling af spædbørn og børn er meget blid og nænsom og har til formål at opnå optimal bevægelighed i led og dermed fremme normal motorisk udvikling og indlæring. Behandlingen er sjældent forbundet med ubehag og forskning på børnekiropraktik viser, at der meget sjældent er bivirkninger ved behandlingen. Hos Kiropraktisk Klinik Ishøj er vejledning og instruktion i håndtering og hjemmeøvelser en stor del af behandlingen.

Klinikken tilbyder også babymassage og zoneterapi til de små hos vores massør og zoneterapeut Pernille Günther.

 

Gravide

Under en graviditet ændres kroppens holdning, og belastningen øges især på ryggens bagerste led. Dette er hyppigt årsag til smerter i brystryg, lænd og bækken. Lænde- og bækkensmerter omtales ofte som bækkenløsning. Ved nærmere undersøgelse kan der i mange tilfælde findes ledlåsninger fremfor løsning – dvs. nedsat bevægelighed i et eller flere led, som dermed kan være årsag til smerterne. Kiropraktisk behandling af ledlåsninger er en sikker og effektiv behandling for både mor og baby. Optimal bevægelighed og funktion af bækkenet hjælper desuden baby med at trænge rigtigt ned i bækkenet og fremmer hermed en god og naturlig fødsel.

 

De fleste bækkensmerter efter bækkenløsning forsvinder igen efter fødsel, men en lille procentdel af kvinderne oplever fortsat smerter efter fødslen. Her bør man tjekke, om der er tale om en reel bækkenlåsning eller løsning.

 

Man er som nybagt mor og som forælder i det hele taget efter fødslen udsat for stor belastning i form af dårlige ammestillinger, mange løft og dårlig søvn. Dette resulterer ofte i smerter i skulder og nakke samt lænd. Led- og muskelsmerter kan afhjælpes med kiropraktisk behandling og massage.

 

Klinikken tilbyder desuden rebozo massage hos vores massør Pernille Günther. Rebozo massage kan lindre ryg- og bækkensmerter under graviditeten og hjælpe med at baby trænger korrekt ned i bækkenet.

Kiropraktik er for hele familien – vi glæder os til at se jer!

 

Klinikken holder desuden løbende gratis foredrag for gravide og om spædbarnets første udviklingsår. Læs mere under foredrag.

Har du eller dit barn smerter?

Kiropraktor København

Vejlebrovej 47, 1. sal, 2635 Ishøj

Tidsbestilling 4354 3320

Klinikkens åbningstider

Mandag 07.00 - 17.00
Tirsdag 06.30- 13.00
Onsdag 07.00 - 17.00
Torsdag 06.00 - 17.00
Fredag 07.00 - 12.00

Behandlerteam hos Kiropraktisk Klinik Ishøj

Mød vores kompetente team bestående af kiropraktorer, massør og træningsinstruktør. De kan via en grundig undersøgelse stille diagnosen og hjælpe med den rette behandling og vejledning.
mkdf-team-image

Lisbeth Sejr Eriksen

Kiropraktor (Cand. manu)

Ejer af Kiropraktisk Klinik Ishøj. Uddannet på Syddansk Universitet Odense. Praktiseret i Danmark siden 2007. Har specialiseret sig i udredning og behandlingen af spædbørn, børn, gravide og ultralydsscanning.

mkdf-team-image

Klaus Sejr Eriksen

Kiropraktor (Cand. manu)

Ejer af Kiropraktisk klinik Ishøj. Uddannet på Syddansk Universitet Odense. Praktiseret i Danmark siden 2004. Har specialiseret sig i udredning og behandlingen af sportsskader og slidgigt.

mkdf-team-image

Carsten Olsen

Massør og træningsinstruktør

Carsten Olsen er uddannet fysiurgisk massør i 1994 samt træningsinstruktør. Siden 2006 har han været tilknyttet Kiropraktisk Klinik Rødovre og Ishøj. Carsten har stor erfaring med dybdegående massage og sportsmassage. Arbejder desuden også som sportsmassør for professionelle cykelhold.

mkdf-team-image

Pernille Günther

Massør, zoneterapeut og pilates instruktør

Pernille Günther er uddannet fysiurgisk massør, zoneterapeut og reformer pilates instruktør. Pernille har været tilknytte Kiropraktisk Klinik ishøj siden december 2021. Pernille har desuden erfaring med massage af gravide og herunder Rebozo massage.

Læs mere om vores behandlere og klinikken