Kiropraktisk Klinik Ishøj - Brohuset, Vejlebrovej 47, 1. sal, 2635 Ishøj
Top

Kiropraktisk behandling

Ordet Kiropraktik er af græsk oprindelse og betyder “behandling med hænderne”.
Din kiropraktor er specialist i diagnosticering, behandling og forebyggelse af forstyrrelser i kroppens led og muskler og deres påvirkning af nervesystemet.

Hvordan hjælper kiropraktik?

Nedsat eller ukorrekt funktion af specielt rygsøjle og bækken kan irritere led, muskler og nerver, som kontrollerer vores holdning og bevægelser. Irritation af kroppens led giver såkaldte låste led/led med nedsat bevægelighed. Irritation af kroppens led, muskler og nerver kan forårsages af skader, sportsskader, mangel på motion, forløftninger, gentaget ensidigt arbejde, gigt, og dårlig kropsholdning.

 

Den kiropraktisk undersøgelse og behandling har som mål at finde årsagen til lidelsen og genvinde bedst mulig ledbevægelighed og funktion samt korrigere forstyrrelser af nervesystemet, og ikke kun en kortvarig smertelindring. Bedst mulig bevægelighed opnås via manuelle behandlingsteknikker. Bedst kendt er manipulationsbehandlingen/justeringen, hvor man med et hurtigt tryk eller impuls manipulerer med et led således, at der ofte opstår en karakteristisk ”knæk”-lyd. Metoden anvendes til at fjerne eller lindre smerte og fejlfunktion fra led og muskler samtidig med, at patienten opnår større bevægelsesfrihed.

 

En kiropraktisk behandlingsplan vil hos os ofte bestå af flere behandlingsmodaliteter, afhængig af patientens problem, alder og tilstand for at opnå bedst mulige resultater og forebygge tilbagefald. Rådgivning og øvelsesvejledning er hos os en stor del af et behandlingsforløb.

 

Kiropraktorerne har siden 1992 været autoriserede af Sundhedsstyrelsen som primærbehandlere, og det kræver derfor ingen henvisning fra egen læge at gå til kiropraktor. Den Offentlige Sygesikring og sygeforsikringen “Danmark” yder tilskud til behandling hos kiropraktoren.

 

I dag uddannes de fleste kiropraktorer på Syddansk Universitet, Odense.
Kiropraktoren har gennemgået en 6-årig kandidatuddannelse på universitetet før autorisation kan opnås. Alle på Kiropraktisk Klinik Ishøj er autoriserede kiropraktorer.

 

Manipulation/justering

Manipulation af led/justering er en behandlingsmetode, der har været anvendt siden oldtiden. De første dokumenterede beskrivelser af anvendelse af manipulation til rygsøjlen daterer sig således til oldtidens Egypten. Manipulationsbehandlingen/justeringen er en behandlingsform, hvor kiropraktoren ved hjælp af specifikke håndgreb tager et låst led et lille stykke længere ud end man er i stand til ved egen hjælp. Herved overkommes det undertryk, som findes i de fleste led i kroppen, og ofte opstår der en karakteristisk ”knæk”-lyd.

Metoden anvendes til at fjerne eller lindre smerte og fejlfunktion fra led og muskler samtidig med, at patienten opnår større bevægelsesfrihed.

 

Kiropraktisk behandling er for en række lidelser og smertetilstande i bevægeapparatet veldokumenteret i mange kontrollerede undersøgelser og systematiske reviews. Justering af led er anbefalet som en af flere behandlinger for smerter i nakke og ryg i danske og internationale “guidelines”.

 

Seneste forskning udført af Dr. Heidi Haavik, kiropraktor og neurofysiolog, dokumenterer desuden, at kiropraktisk behandling kan forbedre hjernens evne til at registrere, hvor resten af din krop befinder sig. Dvs. hvis din rygsøjle ikke bevæger sig normalt, har din hjerne vanskeligere ved at opfange nøjagtigt, hvad der foregår i din krop, og det påvirker, hvordan hjernen kontrollerer dine bevægelser. Dårlig koordinering af kroppens bevægelser kan opfattes som klodsethed og være årsag til smertestilstande. Forskningen har også vist, at kiropraktik kan forbedre muskelstyrken i benene og forebygge muskeltræthed.

 

Hovedindikationerne for anvendelse af justering er smerter og funktionsindskrænkning/nedsat bevægelighed/stivhed i led og slidgigt samt visse former for hovedpine, iskias samt ved visse former for smerter og funktionsindskrænkning i de større perifere led (hofte, knæ, skulder og albue). Disse lidelser optræder hos mere end halvdelen af befolkningen hvert år og resulterer i betydelige samfundsmæssige omkostninger i form af sygefravær og helbredsbetingede pensioner.

Kiropraktor København

Vejlebrovej 47, 1. sal. 2635 Ishøj

Bestil tid 4354 3320

Klinikkens åbningstider

Mandag 07.00 - 17.00
Tirsdag 06.30 - 13.00
Onsdag 07.00 - 17.00
Torsdag 06.00 - 17.00
Fredag 07.00 - 12.00
Book tid til behandling

Behandlerteam hos Kiropraktisk Klinik Ishøj

Mød vores kompetente team bestående af kiropraktorer, massør og træningsinstruktør. De kan via en grundig undersøgelse stille diagnosen og hjælpe med den rette behandling og vejledning.
mkdf-team-image

Lisbeth Sejr Eriksen

Kiropraktor (Cand. manu)

Ejer af Kiropraktisk Klinik Ishøj. Uddannet på Syddansk Universitet Odense. Praktiseret i Danmark siden 2007. Har specialiseret sig i udredning og behandlingen af spædbørn, børn, gravide og ultralydsscanning.

mkdf-team-image

Klaus Sejr Eriksen

Kiropraktor (Cand. manu)

Ejer af Kiropraktisk klinik Ishøj. Uddannet på Syddansk Universitet Odense. Praktiseret i Danmark siden 2004. Har specialiseret sig i udredning og behandlingen af sportsskader og slidgigt.

mkdf-team-image

Carsten Olsen

Massør og træningsinstruktør

Carsten Olsen er uddannet fysiurgisk massør i 1994 samt træningsinstruktør. Siden 2006 har han været tilknyttet Kiropraktisk Klinik Rødovre og Ishøj. Carsten har stor erfaring med dybdegående massage og sportsmassage. Arbejder desuden også som sportsmassør for professionelle cykelhold.

mkdf-team-image

Pernille Günther

Massør, zoneterapeut og pilates instruktør

Pernille Günther er uddannet fysiurgisk massør, zoneterapeut og reformer pilates instruktør. Pernille har været tilknytte Kiropraktisk Klinik ishøj siden december 2021. Pernille har desuden erfaring med massage af gravide og herunder Rebozo massage.

Læs mere om vores behandlere og klinikken